Jij bepaalt jouw geluk zelf

Het begint met een idee ...

Jij bepaalt jouw geluk zelf

Het begint met een idee ...

by Rembrand

Welkom bij A Better Insight.

A BETTER INSIGHT is opgericht door coach & trainer Johan Claus begin 2018. Tijdens een 1,5 jaar durende ervaring met een burn-out, heeft hij veel inzichten verworven over zichzelf en de impact van de omgeving. Deze inzichten wil hij delen met anderen die weg willen uit de ratrace en op zoek willen gaan naar een zinvoller, harmonieus leven.

A BETTER INSIGHT heeft meerdere betekenissen.

De letterlijke vertaling staat voor een beter inzicht: bij ons krijg je immers een beter inzicht in hoe jij en anderen functioneren en waarom. Je zal de impact van de omgeving op jouw doen en zijn begrijpen. Je zal je eigen kracht terug ontdekken om jouw doelen te bereiken. Je leert hoe je beter communiceert vanuit jezelf en hoe je dingen losmaakt. We verhogen samen jouw veerkracht.

De tweede vertaling staat voor een betere binnenkant. Wil je een inzicht krijgen hoe je krachtig wordt, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak? Wil je een blijvende transformatie realiseren, vertrekkende van binnenuit naar buiten toe?

Bij A BETTER INSIGHT vind je een brede waaier aan mogelijkheden die jou helpen om zowel op mentaal als fysiek vlak op een hoger niveau te komen. De weg naar stress no more.

Johan’s Verhaal

‘Life is what you make of it”

Op mijn 13de levensjaar besefte ik het al: je bepaalt jouw geluk zelf! Mijn ouders waren immers niet in staat mijn zus en mij de liefde te geven die we nodig hadden. Ik besloot dan ook mijn leven met volle goesting te leven. Hierbij werd ik enorm geholpen door mijn klasgenoten & volleybal teamgenoten. Zij gaven mij in mijn jeugd de nodige levenskracht. Thx guys!

‘Life is live”

Ken je deze: trouwen, bouwen, kinderen? Of een variatie? Zo verging het mij ook vanaf mijn 25ste. Werken deed ik in de financiële sector, net als mijn ouders. Ik coachte en begeleidde veelal managers en commerciële medewerkers in de realisatie van hun doelstellingen. Tot mijn 40ste zat het professioneel wel snor. Privé groeide ik op mijn 38ste al door naar de 2de (en laatste) fase: 2de huis, 2de vrouw, 2 pluskinderen. Geen evidente periode, maar hé: that’s life!

“What doesn’t kill you, makes you stronger.”

Tijdens een restaurantbezoek, begin oktober 2016, zei mijn vrouw: “Je zei al 5 keer, dat je het niet meer ziet zitten.” Deze zin bleek mijn redding. Een doktersbezoek maakte duidelijk dat ik “in een burn-out zat”. Het voorbije jaar had zijn tol geëist. Ik kroop in mijn bed en stapte er pas 3 maanden later terug uit. Fysiek was ik al wat hersteld, maar ik had ook hulp nodig op mentaal vlak. Het lukte niet alleen.

“Fly like an eagle, let my spirit carry me”

De eerste helft van 2017 stond volledig in het teken van herstel, uit het diepe dal kruipen van burn-out en ontslag, na 20 jaar dienst. Mijn burn-out coach reikte me tal van handvatten en levenslijnen aan om mijn zelfvertrouwen op te krikken en te leren leven van binnenuit. Een verblijf van 6 weken in The New Life Foundation in Thailand, met intensieve life-coachings, meditatie, yoga, workshops klaarde een aantal issues uit en bracht mij terug in harmonie met mezelf. Ik vond mijn veerkracht terug en was klaar om terug uit te vliegen.

“If you can dream it, you can do it.”

In augustus 2017 werd ik 44. Ik wilde iets doen met alle inzichten die ik verworven had. Ik wou niet dat anderen hetzelfde zouden doorworstelen. Dus kiemde de droom om mijn eigen coaching & training business te starten. Ik volgde tal van opleidingen, las vele boeken, volgende online classes, haalde oude cursussen van onder het stof, … Het najaar van 2017 was zowat de meest leerrijke periode uit mijn leven. En op 1 januari 2018 startte ik!

“The best is yet to come”

Nu ben ik op reis … op weg naar een beter leven … met mezelf … en met jou!