Elke Geraerts

“Het mentaal kapitaal”

by Rembrand

Elke Geraerts

“Het mentaal kapitaal”

by Rembrand

by Rembrand

Het belangrijkste orgaan in ons lichaam, lijdt onder de snelheid en de druk van de moderne tijd … ons brein vertoont tekenen van zware verwaarlozing.

Eind 2016, toen ik probeerde uit mijn burn-out te geraken (hetgeen tegen juni 2017 is gelukt), las ik een artikel over Elke Geraerts, neuropsychologe, in De Standaard, over haar ‘strijd’ tegen burn-out en de onwetendheid bij vele mensen over de werking van ons brein. Daaraan probeert ze iets te doen door het publiceren van dit boek. Blijkt dat het is die onwetendheid die ertoe leidt dat we onvoldoende zorgen voor ons eigen welzijn.

Het boek leest als een trein (ja dat kan ook al gaat het over ons brein) en heeft me zoveel inzicht gegeven over de werking van ons brein. En vooral hoe we ons leven en werk beter kunnen afstellen op de manier waarop ons brein functioneert in plaats van omgekeerd.

Heb jij dit boek ook gelezen? Wat vond jij ervan? Wat is er jou bijgebleven? Waar doet dit boek je aan denken?

Ik kijk uit naar jullie reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *